ΑΘΗΝΑ
00:37
|
29.11.2023
Έφθασαν σήμερα σε αεροπορική βάση στην ανατολική Ρουμανία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter έφθασαν σήμερα σε αεροπορική βάση στην ανατολική Ρουμανία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δυνάμεων στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ εν μέσω της έντασης που έχει προκαλέσει η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας.

Eurofighter: Η Ιταλία παρέδωσε τους δύο πρώτους «Τυφώνες» στο Κουβέιτ |  OnAlert

Τα τρία γερμανικά Eurofighter και περίπου 60 στρατιώτες, μαζί με ιταλικές και ρουμανικές δυνάμεις, θα ενισχύσουν τις αποστολές επιτήρησης στη διάρκεια των επόμενων τριών εβδομάδων.

Γερμανικές αεροπορικές δυνάμεις είχαν αναλάβει παρόμοιες αποστολές, μαζί με βρετανικές, το 2021 στη Ρουμανία.

Θα σταθμεύσουν στην αεροπορική βάση Mihail Kogalniceanu στη Μαύρη Θάλασσα, όπου μια μοίρα 1.000 Αμερικανών μεταφέρθηκε πρόσφατα από το Βίλσεκ της Γερμανίας.

US to use Romanian air base for Afghan pullout - BBC News

Η δύναμη αυτή προστέθηκε στους 900 στρατιώτες που η Ουάσινγκτον διατηρεί εκ περιτροπής στη Ρουμανία, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία στον βορρά. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το NATO είπε στους στρατιωτικούς διοικητές του να καταρτίσουν σχέδια για νέες ομάδες μάχης στην κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι στέλνει περισσότερα στρατεύματα σε περιοχές κοντά στην Ουκρανία αντί να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Spartan Plus Wi-Fi - YouTube

Διπλωμάτες ανέφεραν πως τέσσερις νέες μονάδες αποτελούμενες από περίπου 4.000 στρατιώτες θα μπορούσαν να αναπτυχθούν σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία και Σλοβακία, εξέλιξη που θα σηματοδοτούσε τη μεγαλύτερη αλλαγή στη στρατιωτική στάση του ΝΑΤΟ από τότε που μετέφερε στρατεύματα στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία, αφότου η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014.

Ένα γερμανικό στρατιωτικό κομβόι 60 οχημάτων με 130 άνδρες έφθασε σήμερα στη Λιθουανία. Πρόκειται για σχεδόν τις μισές από τις προγραμματισμένες ενισχύσεις της υπό γερμανική διοίκηση ΝΑΤΟϊκής ομάδας μάχης στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί Παλαιστίνιοι έφηβοι από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Ο γιος Νετανιάχου επέστρεψε από το Μαϊάμι

Δεκέμβριο η συνάντηση Ραϊσί-Ερντογάν

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Κάμερον στο φόντο της κρίσης Σούνακ-Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα