ΑΘΗΝΑ
05:39
|
22.02.2024
«Υπάρχει ακόμη ελπίδα ότι θα επικρατήσει η ειρήνη», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διπλωματία δεν έχει πει ακόμη την τελευταία της κουβέντα, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας για την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας κατά τις δηλώσεις που έκανε με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας, Πιετρ Φιάλα.

«Αυτό είναι καλό» προσέθεσε. «Υπάρχει ακόμη ελπίδα ότι θα επικρατήσει η ειρήνη», σημείωσε και έκανε λόγο για τις προσπάθειες πολλών Ευρωπαίων ηγετών για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης. Όσον αφορά στους ισχυρισμούς από τη Ρωσία περί απόσυρσης στρατευμάτων, η πρόεδρος της Εθρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι «δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε σημάδια αποκλιμάκωσης στο πεδίο. Αντίθετα, βλέπουμε ότι η συγκέντρωση δυνάμεων συνεχίζεται. Συνεπώς τώρα χρειαζόμαστε πράξεις για να εμπιστευτούμε τα λόγια που ακούσαμε. Δεν θα μειώσουμε την επιφυλακή μας, θα παραμείνουμε σε επιφυλακή και ενωμένοι».

«Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο», κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέμπη: Απορρίφθηκε από την Εξεταστική το αίτημα να διερευνηθεί ο Καραμανλής για ψευδορκία

Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Διάλογο με τον Τουσκ θέλει ο Ζελένσκι, στο φόντο των μπλόκων Πολωνών αγροτών

Προτροπή Δένδια στην Αλβανία για τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Εναέρια ρίψη βοήθειας στη Βόρεια Γάζα από Βρετανία και Ιορδανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα