ΑΘΗΝΑ
16:49
|
20.04.2024
Οι πιέσεις ασκήθηκαν από τους πρέσβεις Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Εσθονίας, Αλβανίας, Νορβηγίας και της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πρέσβεις Γαλλίας, Γερμανίας, Ιρλανδίας, Εσθονίας, Αλβανίας, Νορβηγίας και της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ, σε κοινή τους ανακοίνωση κάλεσαν απόψε τη Ρωσία να μην αναγνωρίσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς με την επισήμανση πως μία τέτοια απόφαση θα παραβίαζε τις συμφωνίες του Μινσκ.

«Προειδοποιούμε ότι ένα τέτοιο βήμα, που θα συνιστούσε περαιτέρω παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας και της εδαφικής της ακεραιότητας αντιβαίνει άμεσα το πνεύμα και το γράμμα των συμφωνιών του Μινσκ» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση των παραπάνω διπλωματικών αντιπροσωπειών που επικαλείται σε σχετική ανταπόκρισή του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η κοινή ανακοίνωση των παραπάνω χωρών εξεδόθη στο περιθώριο συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που συνεδρίασε νωρίτερα στη Νέα Υόρκη με χαρακτηριστική την έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον Κινέζο πρεσβευτή στον ΟΗΕ Ζανγκ Τζουν.

Αφορμή για την επιστολή των έξι ευρωπαϊκών χωρών και της αντιπροσωπείας της ΕΕ στον ΟΗΕ στη Ν.Υόρκη έδωσε το κάλεσμα της Κρατικής Δούμας την Τρίτη προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέσκ και του Λουγκάνσκ.

Ο Πούτιν σχολιάζοντας την έκκληση απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση δηλώνοντας πως πρέπει να γίνει ο,τιδήποτε για να επιλυθούν τα προβλήματα της περιοχής Ντονμπάς τονίζοντας ότι προέχει η εξάντληση των δυνατοτήτων που δίνουν οι συμφωνίες του Μινσκ, οι οποίες δεν έχουν επί του παρόντος υλοποιηθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινέζος ΥΠΕΞ: Η ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ θα διορθώσει μια ιστορική αδικία

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αιγύπτου

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα