ΑΘΗΝΑ
13:46
|
19.04.2024
Ωστόσο έριξε το φταίξιμο στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατηγορώντας τον πως αυτός εμποδίζει τη συνεργασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα θα ήταν πρόθυμη να συνεργαστεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσία όμως η Δύση εμποδίζει τις προσπάθειες αυτές δήλωσε απόψε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο.

«Θα χαιρόμασταν να συνεργαστούμε με το συμβούλιο Ρωσίας-ΝΑΤΟ όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί αλλά όταν ο ΓΓ του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ και οι γραφειοκράτες του μας εμποδίζουν, τους διπλωμάτες και τους στρατιωτικούς μας, να εργαστούμε κανονικά στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως κάνουν οι διπλωμάτες και οι στρατιωτικοί άλλων χωρών, τότε αποφασίσαμε ότι πρέπει να τελειώσουμε αυτή τη φάρσα και να μείνουμε μακριά».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είπαμε στο ΝΑΤΟ: Ηρεμήστε παιδιά και θα σταματήσουμε την παρουσία μας στις Βρυξέλλες και εσείς την παρουσία σας στο δικό μας έδαφος, ώσπου να ηρεμήσετε και να έρθετε στα λογικά σας».

Ακολούθως ο Λαβρόφ χαιρέτισε τη στάση της Ιταλίας ως προς την πλήρη επανέναρξη της δουλειάς του Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Εκτίμησε τέλος πως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία δεν έχουν σοβαρή επιρροή στην ουκρανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ.

H παρουσία του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών στη Μόσχα συνδέεται με την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία και τα συγκλίνοντα ενεργειακά συμφέροντα των δύο χωρών. Η Ιταλία προμηθεύεται το 40% του αερίου που καταναλώνει από την Ρωσία και η κρατική εταιρεία Eni έχει συνάψει μακροπρόθεσμα συμβόλαια με την Ρωσία και την ρωσική εταιρεία Rosneft.

Στη Μόσχα αύριο και ο Δένδιας

Yπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται στη Μόσχα και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα