ΑΘΗΝΑ
14:54
|
20.04.2024
Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους, ανακοίνωσε πως οι απόψεις της Χαμάς «δεν έχουν θέση στην Αυστραλία εξαιτίας της μισαλλόδοξης ιδεολογίας της».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε σήμερα να συμπεριλάβει την παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση Χαμάς στη μαύρη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας, Κάρεν Άντριους, ανακοίνωσε πως οι απόψεις της Χαμάς και οι βίαιες ενέργειες «εξτρεμιστικών ομάδων» «είναι βαθιά ενοχλητικές και δεν έχουν θέση στην Αυστραλία εξαιτίας της μισαλλόδοξης ιδεολογίας της».

Η κίνηση της Αυστραλίας προκάλεσε όπως αναμενόταν την ικανοποίηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ που χαιρέτισε την απόφαση για τη Χαμάς λέγοντας πως συνιστά «ένα ακόμη βήμα στην παγκόσμια μάχη κατά της τρομοκρατίας».

Από την άλλη, η απόφαση προκάλεσε την οργή της Χαμάς που εκτίμησε πως συνιστά «παραβίαση διεθνούς δικαίου που εγγυάται το δικαίωμα του λαού μας σε αντίσταση κατά του κατακτητή, Ισραήλ». Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χαμάς, Χαζίμ Κασίμ, εξήγησε πως «στην πραγματικότητα αυτή που χρήζει του χαρακτηρισμού κράτους – τρομοκράτη είναι το Ισραήλ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα