ΑΘΗΝΑ
06:04
|
17.05.2024
Η ισχυρή διεθνής συνεργασία και η «εξαιρετική ευελιξία» πολιτικής είναι ζωτικής σημασίας για την έξοδο από μία «πορεία με εμπόδια» ως το τέλος του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι οικονομικές απώλειες από την πανδημία προβλέπεται να ανέλθουν ως το τέλος του 2024 τα 13,8 τρισεκατομμύρια δολάρια εκτίμησε σήμερα στη διάρκεια ομιλίας της σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών και των Τραπεζιτών χωρών του G20 η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η Γκεοργκίεβα ανέφερε την πρόσφατη υποβάθμιση της πρόβλεψης για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 4,4%, μεταξύ άλλων και λόγω της επαναξιολόγησης των προοπτικών σε ΗΠΑ και Κίνα. Πρόσθεσε με αφορμή την παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού ότι μια διαρκής και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη είναι αδύνατη όσο συνεχίζεται η πανδημία.

Πρότεινε ως καλύτερη πορεία δράσης να εξασφαλιστεί πως κάθε χώρα θα έχει ίση πρόσβαση σε μια ολοκληρωμένη εργαλειοθήκη COVID-19 που περιλαμβάνει επίσης τεστ και θεραπείες.

Θεώρησε πως η ισχυρή διεθνής συνεργασία και η «εξαιρετική ευελιξία» πολιτικής θα είναι ζωτικής σημασίας για την έξοδο από μία «πορεία με εμπόδια» ως το τέλος του 2022,προτείνοντας τρεις προτεραιότητες πολιτικής:

  • Πρώτον, να διευρύνουμε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση ενός λεγόμενου «οικονομικού μακροχρόνιου COVID».
  • Δεύτερον, πολλές χώρες θα χρειαστεί να ακολουθήσουν έναν αυστηρότερο νομισματικό κύκλο και να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός χωρίς να πληγεί η ανάκαμψη.
  • Τρίτον, οι χώρες πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στη δημοσιονομική βιωσιμότητα επειδή τα έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης ανέβασαν τα επίπεδα χρέους σε ιστορικά υψηλά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα