ΑΘΗΝΑ
06:22
|
26.04.2024
Κάνει αναφορά στη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου και στις πρόσφατες διώξεις κατά των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το κυβερνών κόμμα της ΝΔ αποπέμπει ευρωβουλευτή που επικρίνει την ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα» αναφέρει τίτλος επικριτικού ρεπορτάζ από την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα  Euractiv.

Στο ρεπορτάζ γίνεται εκτενής αναφορά στη διαγραφή του Γιώργου Κύρτσου, ενώ ως ενδεικτικό γεγονός για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ενημέρωση αναφέρει την περίπτωση των διώξεων σε βάρος των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου και Κώστα Βαξεβάνη.

«Η συζήτηση για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα ήταν ένα καλά γνωστό μυστικό στις Βρυξέλλες εδώ και αρκετό καιρό, καθώς η χώρα κατατάχθηκε ακόμη χειρότερα από την Πολωνία στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2021, όπου έπεσε πέντε θέσεις από το προηγούμενο έτος», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η ιστοσελίδα και την 1η Φεβρουαρίου είχε δημοσιεύσει και πάλι επικριτικό άρθρο σε βάρος της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη παρατηρώντας πως η Ελλάδα οδηγείται προς Ορμπανοποίηση,κάνοντας αναφορά στον αυταρχικό Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

The Old Oak: A symbol of endurance

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Ποιοι κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα