ΑΘΗΝΑ
10:19
|
06.05.2024
Ζήτησε να σταματήσει η Ρωσία τις στρατιωτικές ενέργειες στο Ντονμπάς ώστε να αποκλιμακωθεί η πίεση γύρω από την Ουκρανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να σταματήσει η Ρωσία τις στρατιωτικές ενέργειες που έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες ώρες στο Ντονμπάς ώστε να αποκλιμακωθεί η πίεση γύρω από την Ουκρανία ζήτησε το απόγευμα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες με αφορμή την σύνοδο κορυφής ΕΕ-Αφρικανικής Ένωσης, ο Μακρόν χαρακτήρισε την κατάσταση στο Ντομπάς της Ανατολικής Ουκρανίας «πολύ ανησυχητική». Ζήτησε να σταματήσουν οι στρατιωτικές ενέργειες που είναι αντίθετες με τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί.

Sommet Union européenne - Union africaine.



«Μέχρι τώρα δεν έχουμε αποδείξεις για αποκλιμάκωση από την πλευρά της Ρωσίας», συνέχισε ο Μακρόν, χαιρετίζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου Πούτιν, σημειώνοντας: «Όμως ένας εταίρος είναι αξιόπιστος όταν οι πράξεις συνάδουν με τις δηλώσεις του».

Ο Γάλλος Πρόεδρος είπε ότι οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι ζητούν πρώτον, να σταματήσουν οι στρατιωτικές ενέργειες και να υπάρξει αποκλιμάκωση και δεύτερον να ξεκινήσουν οι εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις. Σημείωσε, τέλος, ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρχει συντονισμός μεταξύ Ευρωπαίων και ΗΠΑ, μέσω τηλεδιάσκεψης, λέγοντας: «είμαστε ξεκάθαροι για την ενότητά μας και για το τι ζητάμε».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

Εκλογές στο Τσαντ, οι πρώτες του Σαχέλ μετά το κύμα πραξικοπημάτων

Ο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο επόμενος πρόεδρος του Παναμά

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα