ΑΘΗΝΑ
22:03
|
08.05.2024
«Εχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι θα επιτεθούν στην Ουκρανία την επόμενη βδομάδα ή τις επόμενες μέρες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο διάγγελμα λίγο πριν τα μεσάνυχτα έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε μία προσπάθεια να διατηρήσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών πολιτών γύρω από την επικίνδυνη όξυνση της έντασης με τη Ρωσία στο φόντο της κρίσης που εκτυλίσσεται εδώ και καιρό στην Ανατολική Ουκρανία.

Στο δεύτερο (σε λίγες μέρες) διάγγελμα ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, αφού προηγουμένως καθυστέρησε το διάγγελμα πάνω από 55λεπτά για αδιευκρίνιστους λόγους…

Τι είπε στο διάγγελμα

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έκανε αναφορά στα γεγονότα των τελευταίων ημερών ξεχωρίζοντας τον βομβαρδισμό νηπιαγωγείου λέγοντας πως η Ρωσία ψευδώς επέρριψε ευθύνη στην Ουκρανία.

Υποστήριξε πως επιχειρεί η Ρωσία να δικαιολογήσει μία επίθεση στην Ουκρανία και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις δείχνουν στάση αυτοσυγκράτησης.

«Εχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι οι Ρώσοι θα επιτεθούν στην Ουκρανία την επόμενη βδομάδα ή τις επόμενες μέρες» τόνισε λέγοντας πως εάν η Ρωσία το επιχειρήσει θα είναι υπεύθυνη για μία «καταστροφική εξέλιξη». Επικαλέστηκε τις πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών δίχως να δώσει οιοδήποτε τεκμήριο ή σχετικό στοιχείο, επαναλαμβάνοντας τις γνωστές κατηγορίες κατά του Ρώσου ομολόγου του πως επιδιώκει επίθεση στην Ουκρανία.

Διαβεβαίωσε πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον ουκρανικό λαό και με οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά πως δεν πρόκειται να αναπτυχθούν αμερικανικά στρατεύματα σε ουκρανικό έδαφος. «Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι και εταίροι μας θα αναγορεύσουμε υπεύθυνη τη Ρωσία για μία πιθανή επίθεση» είπε με στόμφο.

«Η Ρωσία μπορεί να επιλέξει ακόμη και τώρα την διπλωματία. Δεν είναι αργά» είπε ο Μπάιντεν καλώντας την Μόσχα να μην επιλέξει να κλείσει την πόρτα στην διπλωματία. «Οι ΗΠΑ, η Ευρώπη ολόκληρος ο ελεύθερος κόσμος είναι ενωμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απαντώντας στη συνέχεια σε ορισμένες ερωτήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Οι ΗΠΑ χάνουν σε επιρροή και λάμψη υπερδύναμης…

Νέα Αριστερά για Μητσοτάκη: Η σιωπή του για το έγκλημα στην Παλαιστίνη σημαίνει συνενοχή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα