ΑΘΗΝΑ
09:30
|
20.09.2024
Ο Τούρκος πρόεδρος εντείνει τις ήδη στενές σχέσεις με δεκάδες αφρικανικές χώρες ανοίγοντας το δρόμο για μπίζνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα περιοδεία στην Αφρική πραγματοποιεί από την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μία προσπάθεια να εδραιώσει την αυξημένη οικονομική επιρροή της χώρας του.

Εικόνα

Η τετραήμερη αφρικανική περιοδεία του Τούρκου προέδρου ξεκίνησε την Κυριακή από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπου υπέγραψε επτά σημαντικές συμφωνίες μεταξύ των οποίων εκείνες που αφοφούν τον τομέα των στρατιωτικών σχέσεων, της πολεμικής βιομηχανίας, των υποδομών μεταφορών. Υπέγραψε επίσης πρωτόκολλο για την δημιουργία δρόμου μήκους 1083 χλμ, κ.α.

Σήμερα ξεκίνησε επίσημη επίσκεψη στην Σενεγάλη, χώρα με ιδιαίτερη σημασία καθώς μεταξύ άλλων στην πρωτεύουσα Ντακάρ φιλοξενούνται τα περιφερειακά γραφεία διεθνών οργανισμών όπως του ΟΗΕ, του ΔΝΤ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ κ.α.

Πρόκειται για την πέμπτη επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν στην Σενεγάλη. Οι τουρκικές εξαγωγές στη χώρα αυτή ανέρχονται σε αξία τα 530 εκατ. Δολάρια και οι εισαγωγές από την Τουρκία στη Σενεγάλη μόλις τα 11 εκατομμύρια δολάρια. Τουρκικές εταιρίες έχουν αναλάβει  33 έργα υποδομών στη χώρα αξίας ίσης με 1,2 δις. δολάρια.

Η περιοδεία Ερντογάν έχει τρίτο και τελευταίο σταθμό τη Γουινέα Μπισάου και θα είναι η πρώτη φορά που ένας Τούρκος πρόεδρος επισκέπτεται τη συγκεκριμένη χώρα.

Από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με αφρικανικές χώρες.

Τον περασμένο Οκτώβριο ο Τούρκος πρόεδρος πραγματοποίησε ολιγοήμερη περιοδεία σε Αγκόλα, Νιγηρία και Τόγκο προετοιμάζοντας την τρίτη σύνοδο κορυφής Τουρκίας-Αφρικής που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Κίεβο ξανά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»: Ο χρόνος τελείωσε-Πάρτε πίσω τις λαμαρίνες

«Βασιλική» γαμήλια πρόκληση των Γλύξμπουργκ στο Βυζαντινό Μουσείο

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα