ΑΘΗΝΑ
22:48
|
06.12.2022
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Γαλλίας συγκάλεσε εκτάκτως τη Δευτέρα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Γαλλίας συγκάλεσε εκτάκτως τη Δευτέρα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με αφορά τις εξελίξεις που διαφαίνονται στην ουκρανική κρίση, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε νωρίτερα επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζαλένσκι, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ είχε επικοινωνία και με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και ηγέτες της ΕΕ προκειμένου να συντονίσουν την “απάντηση” της Ευρώπης στις τελευταίες εξελίξεις στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο.

Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τη Ρωσία να μην προσαρτήσει ούτε αναγνωρίσει τις αποσχισθείσες ουκρανικές περιοχές, προειδοποιώντας για κυρώσεις από το μπλοκ των 27 σε περίπτωση που η Μόσχα προχωρήσει σε κάτι εκ των δύο.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε τόσο τον Μακρόν όσο και τον Σολτς κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε και με τους δύο, ότι σχεδιάζει να υπογράψει διάταγμα για την αναγνώριση της ανεξαρτησίας των δύο αποσχισθέντων περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας σύντομα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι ΗΠΑ «δεν ενθαρρύνουν» ουκρανικές επιθέσεις στη Ρωσία

Βασιλική «έρευνα» για τα εγκλήματα της ολλανδικής αποικιοκρατίας

Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πυρηνική τρομοκρατία εκ μέρους του Κιέβου καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα