ΑΘΗΝΑ
06:39
|
19.04.2024
Τουλάχιστον σήμερα δεν ακούγονται οι «υστερικές δηλώσεις που ακούγαμε το 2011 και το 2012 πως οι μέρες του καθεστώτος είναι μετρημένες» είπε ο Λαβρόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία έχει λόγους να πιστεύει πως οι ΗΠΑ έχουν μία πιο ρεαλιστική άποψη για την διευθέτηση της συριακής σύγκρουσης εκτίμησε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντώντας στη Μόσχα τον Σύρο ομόλογό του, Φαϊσάλ Μικντάντ.

Lavrov: Batı, NATO ile Rusya arasında aşılması güç bir cepheleşme yaratmaya  çalışıyor - 21.02.2022, Sputnik Türkiye

Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε πως τουλάχιστον σήμερα δεν ακούγονται οι «υστερικές δηλώσεις που ακούγαμε το 2011 και το 2012 πως οι μέρες του καθεστώτος  είναι μετρημένες». Ανέφερες πως και άλλες χώρες της περιοχής έχουν υιοθετήσει μία πιο ρεαλιστική θέση, φέρνοντας για παράδειγμα χώρες του Αραβικού Συνδέσμου (π.χ. Εμιράτα) που ξανάνοιξαν τις πρεσβείες τους στη Δαμασκό καλωσορίζοντας αυτή την τάση.

«Όσο πιο γρήγορα αυτή πάρει τη μορφή πρακτικών συμφωνιών για την αναζήτηση πρακτικών λύσεων, τόσο το καλύτερο για τον συριακό λαό και τους λαούς της περιοχής» είπε ο Λαβρόφ.

Παρόλα αυτά δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «απαράδεκτες» τις ενέργειες των ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας, επισημαίνοντας πως έχουν καταλάβει την ανατολική όχθη του ποταμού Ευφράτη στερώντας από τις νόμιμες συριακές αρχές την πρόσβαση σε πηγές υδρογονανθράκων και σε γόνιμες καλλιεργημένες εκτάσεις.

Χαρακτήρισε δε «πολύ επικίνδυνα παιχνίδια» τα φλερτ των ΗΠΑ με «συγκεκριμένες κουρδικές δομές» με σκοπό την ενθάρρυνση «αυτονομιστικών συναισθημάτων».

Σε κάθε περίπτωση, ο Λαβρόφ επιβεβαίωσε την συνεχή υπενθύμιση αυτών των ζητημάτων μέσω των διαύλων επικοινωνίας Ρωσίας με ΗΠΑ σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα