ΑΘΗΝΑ
22:48
|
02.05.2024
Η απάντηση της ρωσικής ομοσπονδίας στη «λάσπη» των βρετανικών ταμπλόιντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαψεύδουν κατηγορηματικά οι επικεφαλής της ρωσικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου τις φήμες που διασπείρουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης περί ακύρωσης του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ 2022 στην Αγία Πετρούπολη λόγω της κρίσης με την Ουκρανία.

Κάποια έντυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμούν ότι η ΟΥΕΦΑ «δεν έχει άλλη επιλογή» από το να αλλάξει την έδρα του τελικού της δημοφιλέστερης ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στη ρωσική πόλη του Βορρά στις 28 Μαΐου.

«Δεν δίνουμε σημασία στα διάφορα σχόλια των βρετανικών ΜΜΕ», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ο επικεφαλής της διοργανωτικής επιτροπής της Αγίας Πετρούπολης, Αλεξέι Σορόκιν. «Αντιμετωπίζουμε εδώ και 15 χρόνια παρόμοια δημοσιεύματα – από το 2008 που δήθεν δεν θα γινόταν στη Ρωσία η ίδια διοργάνωση» πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος αναφερόμενος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Μόσχα το 2008. Ο Σορόκιν διευκρίνισε: «Η ΟΥΕΦΑ είναι ένας μεγάλος διεθνής οργανισμός που λειτουργεί εκτός πολιτικής ατζέντας. Δεν έχει γίνει ουδεμία συζήτηση ανάμεσα σε εμάς και την ΟΥΕΦΑ. Προετοιμαζόμαστε κανονικά για τον τελικό και αναμένουμε περισσότερους από 50.000 οπαδούς από το εξωτερικό στην Αγία Πετρούπολη.

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο γήπεδο Gazprom Arena, γνωστό κι ως στάδιο «Κρεστόφσκι», χωρητικότητας 68.000 οπαδών. Είναι η έδρα της ρωσικής ομάδας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βρετανοί προτείνουν να μεταφερθεί ο τελικός σε ένα πιο «βολικό» στάδιο, το Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Το δράμα στη Γάζα στο επίκεντρο της συνάντησης Μελόνι – Αμπντάλα Β’

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα