ΑΘΗΝΑ
12:06
|
02.12.2022
Το έργο δεν θα πρέπει να πέσει στη μέση πολιτικών αντιπαραθέσεων, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου,Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κρεμλίνο λυπάται για την απόφαση των γερμανικών αρχών να αναστείλουν τη διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Υπενθύμισε τις επισημάνσεις Ρώσων αξιωματούχων πως το συγκεκριμένο έργο δεν θα πρέπει να πέσει στη μέση πολιτικών αντιπαραθέσεων τονίζοντας πως πρόκειται για ένα «αμιγώς οικονομικό και εμπορικό σχέδιο που θα αποδώσει αμοιβαία οφέλη και θα αποτελέσει παράγοντα σταθεροποίησης για την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου. Τόσο οι παροχείς όσο και οι αποδέκτες του φυσικού αερίου μας, κατά πρώτον η Γερμανία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, έχουν συμφέρον σε αυτό».

Εξέφρασε παρόλα αυτά την ελπίδα πως η απόφαση για τον αγωγό θα είναι βραχυπρόθεσμης διάρκειας λέγοντας πως έργα τέτοιου μεγέθους «εμποδίζονται μόνον για κάποιο καιρό, για πολιτικούς λόγους». Κατέληξε δε λέγοντας πως «όπως το βλέπουμε εμείς, αυτό είναι εσφαλμένο έτσι και αλλιώς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Περού: «Πράσινο φως» από το Κογκρέσο για την παραπομπή του προέδρου Καστίγιο

Οικονόμου: Πιθανόν την άνοιξη να έχουμε εκλογές

Το Κίεβο επιδιώκει την απαγόρευση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Εμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο Ιταλίδας διπλωμάτη στου Παπάγου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα