ΑΘΗΝΑ
06:04
|
07.12.2023
Καθηγητές και διευθυντές σχολείων έχουν περιθώριο έξι εβδομάδων για να αποκαλύψουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό των μαθητών στους γονείς τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το νομοσχέδιο της πολιτείας της Φλόριντας των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο «βαφτίστηκε» από ακτιβιστές ως ο νόμος: «Μην λες τη λέξη γκέι» τροποποιήθηκε προς το αυστηρότερο απαιτώντας από το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων να ενημερώνουν τους γονείς για τον σεξουαλικό προσανατολισμό των παιδιών τους μέσα σε έξι εβδομάδες. Στόχος να αποκαλυφθεί εάν ποιοι μαθητές είναι ετερόφυλοι και ποιοι ομόφυλοι.

Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις για το ομοφοβικό περιεχόμενό του, δίνει επίσης το δικαίωμα σους γονείς να μηνύσουν το σχολείο σε περίπτωση παραβίασης των νέων κανόνων.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Φλόριντας Τζο Χάρντινγκ, εκ των συντακτών του σχεδίου νόμου, ήταν αυτό που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή την τροποποίηση υποστηρίζοντας: «ο διευθυντής του σχολείου ή κάποιος εκπρόσωπός του πρέπει να αναπτύξει ένα σχέδιο, χρησιμοποιώντας όλες τις κυβερνητικές πηγές, για να αποκαλύψει εντός έξι εβδομάδων την πληροφορία στους γονείς».

Στην αρχική του μορφή το νομοσχέδιο προέβλεπε μια «εξαίρεση» αποκάλυψης του σεξουαλικού προσανατολισμού των μαθητών σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί είχαν επιφυλάξεις ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακοποίηση του παιδιού στο σπίτι του.

Η πρόταση νόμου έχει κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία της πολιτείας, όπου την πλειοψηφία διαθέτουν οι Ρεπουμπλικανοί. Ο επίσης γερουσιαστής της Φλόριντας, Τσαρλς Τζ. Σμιθ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται στο Twitter ως «ο πρώτος λατίνος ΛΟΑΤΚΙ+ νομοθέτης» τόνισε σε ανάρτησή του ότι η τροποποίηση του Χάρντινγκ θα έχει «καταστροφικές συνέπειες στη νεολαία μας».

Προσφάτως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, απευθυνόμενος στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μέσω Twitter, έγραψε: «Θέλω κάθε μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας –ιδίως τα παιδιά που θα επηρεαστούν από αυτό το γεμάτο μίσος νομοσχέδιο– να ξέρουν ότι σας αγαπούν και σας αποδέχονται όπως είστε. Σας στηρίζω και η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να μάχεται για την προστασία και την ασφάλεια που σας αξίζουν».

Ο κυβερνήτης της πολιτείας, Ρον ΝτεΣάντις, στηρίζει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία στην πολιτειακή Βουλή εντός της εβδομάδας με όλες τις τροποποιήσεις.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πορεία στη μνήμη του Αλέξη

Δολοφόνησαν και άλλο έφηβο οι Ισραηλινοί στη Δυτική Όχθη

Ανοιξαν οι σταθμοί του Μετρό σε Μοναστηράκι και Πανεπιστήμιο

G7: Με το ένα χέρι ευλογεί και με το άλλο δικαιολογεί τη σφαγή στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα