ΑΘΗΝΑ
22:44
|
27.04.2024
Ο πρόεδρος της Τουρκίας προανήγγειλε τη λήψη «προληπτικών μέτρων» λόγω της εγγύτητας της χώρας του με τη Μαύρη Θάλασσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, καταδίκασε την «απαράδεκτη», όπως είπε, παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία, η οποία αναγνώρισε τις δύο αυτονομιστικές δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία.

«Θέλω να εκφράσω την πιο σθεναρή μου καταδίκη όσον αφορά την απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα δύο αυτονομιστικά εδάφη του Ντονμπάς. Πρόκειται για μια απαράδεκτη παραβίαση της δημοκρατικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ντράγκι σε ομιλία του στη Ρώμη.


Στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ο πρόεδρος της Ρωσίας , Βλαντίμιρ Πούτιν , έδωσε οδηγία στον στρατό του να αναπτυχθεί στις αυτονομιστικές Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, μερικές ώρες αφού αναγνώρισε την ανεξαρτησία τους. «Βρίσκομαι σε διαρκή επαφή με τους συμμάχους για να βρεθεί μια ειρηνική λύση στην κρίση και να αποφευχθεί ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Ο δρόμος του διαλόγου εξακολουθεί να είναι ουσιαστικής σημασίας, αλλά ήδη πρόκειται να ορίσουμε, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέτρα και κυρώσεις κατά της Ρωσίας», κατέληξε ο Ντράγκι.

Ερντογάν: Η Τουρκία παίρνει μέτρα

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίσε την αναγνώριση της ανεξαρτησία των Δημοκρατιών του Ντονμπάς ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την είδηση επιβεβαιώνει και το Anadolou, υπογραμμίζοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλεί όλες τις πλευρές να μείνουν σε όσα προβλέπει το διεθνές δίκαιο και όσα προστάζει η κοινή λογική.

«Αντιμετωπίζουμε ως ‘απαράδεκτη’ την απόφαση της Ρωσίας. Επαναλαμβάνουμε τις εκκλήσεις μας να επικρατήσει η κοινή λογική και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο από όλες τις πλευρές». Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους πως η χώρα «λαμβάνει μια σειρά προληπτικών μέτρων» λόγω της εγγύτητάς της στη Μαύρη Θάλασσα και στην περιοχή των πρόσφατων εξελίξεων.

Με πληροφορίες από Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα