ΑΘΗΝΑ
11:01
|
02.06.2023
O Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη κατά το διάστημα 23 - 24/2 σε Σενεγάλη και Πράσινο Ακρωτήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της ενεργού δραστηριοποίησης της Ελλάδας στην Υποσαχάρια Αφρική, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη κατά το διάστημα 23 – 24 Φεβρουαρίου στη Σενεγάλη και στο Πράσινο Ακρωτήριο. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στις συγκεκριμένες χώρες της Δυτικής Αφρικής, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Κατά την παραμονή του σε αυτές, ο Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους αξιωματούχους.

Αναλυτικότερα, στη Σενεγάλη, στις 23 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός σε ακρόαση από τον Πρόεδρο της χώρας, Μακί Σαλ (Μacky Sall), και θα έχει συνάντηση με την ομόλογό του, Αϊσάτα Ταλ Σαλ. Κατά την επίσκεψη, προγραμματίζεται η υπογραφή Μνημονίου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Κατά την παραμονή του στη Σενεγάλη, θα παραστεί στην τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Ντακάρ. Επίσης, θα επισκεφτεί το Ινστιτούτο Παστέρ στο Ντακάρ, το οποίο συνεργάζεται με το ελληνικό αντίστοιχο Ινστιτούτο και αναμένεται να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην παραγωγή εμβολίων. Επιπλέον, θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με Έλληνες αξιωματικούς της Ευρωπαϊκής Αποστολής EUTM Mάλι. Τέλος, αναμένεται να πραγματοποιήσει δωρεά για την παροχή υποστήριξης σε παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες μέσω του αθλητισμού, μέσω της οργάνωσης «Special Olympics Senegal».

Την επομένη μέρα, στις 24 Φεβρουαρίου ο υπουργός Εξωτερικών θα ευρίσκεται στο Πράσινο Ακρωτήριο, όπου αναμένεται να γίνει δεκτός σε ακρόαση από τον Πρόεδρο, Ζοζέ Μαρία Νέβες (José Maria Neves), τον πρωθυπουργό, Ζοζέ Ουλίσις Κοχέια ι Σίλβα (José Ulisses Correia e Silva). Επίσης, θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Ρουί Φιγκερέδο Σοάρες (Rui Figueiredo Soares), καθώς και με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, Αουστελίνο Ταβάρες Κοχέια (Austelino Tavares Correia). Κατά την επίσκεψη, προγραμματίζεται και η υπογραφή Μνημονίου Πολιτικών Διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο κρατών.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να πραγματοποιήσει δωρεά για πρόγραμμα της UNICEF σχετικά με την ενίσχυση των Κέντρων «Nοs Kaza» (Κέντρων Ημέρας), με στόχο την κοινωνική και εκπαιδευτική ένταξη των ευάλωτων ομάδων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 100.000 πρόσφυγες από το Σουδάν έχουν καταφύγει στο Τσαντ

Μόσχα: Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες χάκαραν χιλιάδες iPhone

Γαλλία: Μέχρι και ποινή φυλάκισης σε όσους παραβιάζουν τον νέο νόμο για τα social media

Αιματηρές διαδηλώσεις στη Σενεγάλη με εννέα νεκρούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα