ΑΘΗΝΑ
22:06
|
06.12.2022
Το ΥΠΕΞ επισημαίνει πως η Ελλάδα θα διαβουλευτεί με τους εταίρους της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αναφορικά με την αντίδραση στην κίνηση της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει την κίνηση της Ρωσίας να αναγνωρίσει τις λαϊκές δημοκρατίες του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ ως «κατάφωρη παραβίαση» των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης “ανεξαρτησίας” των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας

Η αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης «ανεξαρτησίας» των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ.

Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και καταδικάζει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πεδίο μάχης το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πυρηνική τρομοκρατία εκ μέρους του Κιέβου καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Μεγάλη πορεία ενάντια στην αστυνομική βία και την καταστολή στην Αθήνα

«Φυλακισμένα» παιδιά στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα