ΑΘΗΝΑ
20:46
|
06.05.2024
Θα θέσει θέμα προστασίας της ελληνικής μειονότητας της Ανατολικής Ουκρανίας που ανέρχεται σε περίπου 150.000 άτομα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Ελλάδα είναι υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας όλων των χωρών, σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τις παγκόσμιες αρχές και αξίες» τόνισε σήμερα το απόγευμα από το Παρίσι όπου βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετέχοντας στην άτυπη σύνοδο των ομολόγων του από την ΕΕ.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως θα θέσει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, που συγκαλείται εκτάκτως σε συνέχεια της αναγνώρισης από τη Ρωσία της  ανακήρυξης «ανεξαρτησίας» των αποσχιστικών εδαφών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, και θέμα προστασίας της πολυάριθμης ελληνικής μειονότητας της Ανατολικής Ουκρανίας που ανέρχεται σε περίπου 150.000 άτομα.

Επίκειται επίσκεψη στην Ινδία

Αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση που είχε στο περιθώριο του φόρουμ ΕΕ-χωρών Ινδο-Ειρηνικού, με τον Ινδό ομόλογό του Δρ. Τζαϊσανκάρ με τον οποίο, όπως είπε, συζήτησαν διεθνή θέματα και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Συζήτησαν ειδικότερα την επικείμενη επίσκεψή του στην Ινδία, τις σχέσεις της ΕΕ με τα κράτη του Ινδο-Ειρηνικού, τις εξελίξεις σε Ουκρανία, Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή & Αφγανιστάν.

Εικόνα

Ανάλογες συναντήσεις είχε στο Παρίσι και με τους ομολόγους του από την Αυστραλία, την Ολλανδία, τη Σλοβενία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα