ΑΘΗΝΑ
10:25
|
19.04.2024
«Η χρήση βίας και εξαναγκασμού για την αλλαγή των συνόρων δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα» αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία και η επικίνδυνη όξυνση της αντιπαράθεσης Δύσης-Ρωσίας προκαλούν έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αύριο το βράδυ στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν δια ζώσης προκειμένου να εξετάσουν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κρίση στην Ουκρανία έπειτα από την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Λουγκάνσκ και του Ντόνιετσκ από τη Ρωσία.

Σε επιστολή που έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ προς τους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, αναφέρεται στην «επιθετική» συμπεριφορά της Ρωσίας λέγοντας πως «παραβιάζει» το Διεθνές Δίκαιο και υπονομεύει την ευρωπαϊκή τάξη ασφάλειας.

«Η χρήση βίας και εξαναγκασμού για την αλλαγή των συνόρων δεν έχει θέση στον 21ο αιώνα» αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ, που προφανώς έχει ξεχάσει τις επιθέσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε σε πρώην Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α.

Ο Μισέλ ευχαρίστησε τους ηγέτες της ΕΕ επειδή επέδειξαν ενότητα κατά «τις τελευταίες ημέρες, ιδίως με την ταχεία έγκριση σήμερα της δέσμης κυρώσεων από το Συμβούλιο».

Καλώντας τους στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, τονίζει πως «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και να καθορίσουμε από κοινού τη συλλογική μας προσέγγιση και δράση.

Η ατζέντα της έκτακτης συνόδου

Στην ατζέντα της έκτακτης συνόδου θα τεθούν θέματα οι τελευταίες εξελίξεις και πιο συγκεκριμένα «πώς προστατεύουμε τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες, πώς αντιμετωπίζουμε τη Ρωσία, ιδίως κρατώντας τη Ρωσία υπόλογη για τις ενέργειές της, πώς θα στηρίξουμε περαιτέρω την Ουκρανία και τον λαό της».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα