ΑΘΗΝΑ
20:50
|
25.04.2024
To CNN βλέπει πιθανή ρωσική επίθεση ευρείας κλίμακας εντός 48ώρου και ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβάλλει κυρώσεις στην εταιρία του αγωγoύ Nord Stream 2.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με επικείμενη ρωσική εισβολή ευρείας κλίμακας μέσα στο επόμενο 48ωρο βλέπει το αμερικανικό δίκτυο CNN, τροφοδοτώντας ποικιλοτρόπως το εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα Ανατολικής Ουκρανίας-Ρωσίας.

Στο ίδιο πνεύμα έκανε απόψε δηλώσεις και ο Λετονός πρωθυπουργός Κριστιάνις Κάρινς που επικαλούμενος «πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του» ανέφερε πως ρωσικά στρατεύματα και άρματα μάχης ενισχύουν τα «κατεχόμενα εδάφη του Ντονμπάς», προσθέτοντας: «Όπως και να το πει κανείς πρόκειται για διέλευση στο κυρίαρχο έδαφος μίας γειτονικής χώρας».

Το CNN επικαλούμενο άλλες πηγές από μυστικές υπηρεσίες του αμερικανικού στρατού μετέδωσε πως υπάρχει παρουσία «επιπρόσθετων ρωσικών στρατευμάτων» στο Ντονμπάς μολονότι ομολόγησε πως δεν μπορεί το ίδιο να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. Σε μία προσπάθεια να ενισχύσει αυτές τις πληροφορίες το αμερικανικό δίκτυο πρόσθεσε πως παρόμοιες πληροφορίες περί «επικείμενης» ρωσικής επίθεσης έχουν δοθεί στους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα το ίδιο σενάριο είχε αναφέρει και η διαδικτυακή έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Newsweek.

Νέες κυρώσεις από τον Μπάιντεν με στόχο τον αγωγό Nord Stream 2

Απόψε πάντως ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νέες κυρώσεις με επίκεντρο τον ρωσο-γερμανικό αγωγό Nord Stream 2 που ακόμη δεν έχει τεθεί σε λειτουργία στο πλαίσιο κινήσεων προς όφελος αμερικανικών εταιριών LNG. Οι αποψινές κυρώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν αφορούν την εταιρία Nord Stream 2 AG, κύριος μέτοχος της οποίας είναι ο ρωσικός ενεργειακός Κολοσσός, Gazprom.

Σε σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει πως την απόφαση την πήρε κατόπιν διαβουλεύσεων με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών Θετικής Ατζέντας αύριο, στην Τουρκία

Οι προηγούμενες εκλογές μέτρο σύγκρισης στις ευρωεκλογές λέει ο Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ

Νέος γύρος κυρώσεων κατά του Ιράν από ΗΠΑ,Βρετανία,Καναδά

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα