ΑΘΗΝΑ
13:38
|
18.05.2024
«Ήταν αντικειμενική αναγκαιότητα» είπε ο Πούτιν. «Η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει κανένα μέτρο που πλήττει την κυριαρχία της Ουκρανίας» είπε ο Ερντογάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράμμισε ότι η ληφθείσα απόφαση σε συνθήκες επιθετικότητας των ουκρανικών αρχών στο Ντονμπάς και η κατηγορηματική τους άρνηση να εφαρμόσουν τις συμφωνίες του Μινσκ, ήταν αντικειμενική αναγκαιότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου με αφορμή την σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου διευκρινίζει στην ίδια ανακοίνωση ότι ο Ερντογάν «ανέπτυξε τις γνωστές του απόψεις σ’ αυτό το ζήτημα». Σημειώνεται επίσης πως ο Πούτιν στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν συζήτησε το θέμα της επεξεργασίας των μακροπρόθεσμων νομικών εγγυήσεων ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με την επισήμανση πως «ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε απογοήτευση για την αντίδραση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η οποία ισοδυναμούσε με μια απόπειρα να αγνοηθούν οι νόμιμες ρωσικές ανησυχίες και απαιτήσεις».

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

Από την μεριά της τουρκικής προεδρίας εξεδόθη ανάλογη ανακοίνωση με το περιεχόμενο της συνδιάλλεξης από τη μεριά της Άγκυρας.

«Η Τουρκία δεν θα αναγνωρίσει κανένα μέτρο που πλήττει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» είπε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με αφορμή τις εξελίξεις στην Ανατολική Ουκρανία.Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης στον Πούτιν ότι
«μια στρατιωτική σύγκρουση (στην περιοχή) δεν θα ωφελήσει κανένα». Επανέλαβε την πρότασή του να μεσολαβήσει  ώστε να βοηθήσει στην επίτευξη λύσης.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι εκτιμά τη στενή συνεργασία του Πούτιν σε περιφερειακά ζητήματα και θα ήθελε αυτή να συνεχιστεί.

Η αναγνώριση των δύο «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις και δυτικές κυρώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκρισία άνευ προηγουμένου από Μητσοτάκη για το Μακεδονικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα