ΑΘΗΝΑ
08:57
|
14.07.2026
Το νέο βραδινό διάγγελμα του προέδρου των ΗΠΑ θα απευθύνεται σε Ρωσία, συμμάχους και εταίρους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο διάγγελμα μετά τις 19.30 απόψε αναμένεται να κάνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε μία προσπάθεια αφενός να απαντήσει και επίσημα στην στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας που ξεκίνησε ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα στις 5.00 το πρωί, και αφετέρου να διαβεβαιώσει την καταρρακωμένη πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας πως οι ΗΠΑ και οι άλλοι Δυτικοί στέκονται στο πλευρό τους.

Ο Μπάιντεν θα απαγορεύσει εμπόριο και επενδύσεις με τις αποσχισθείσες...

Αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα από τις διαβουλεύσεις που είχε με τους άλλους ηγέτες της ομάδας των Επτά πλουσιότερων χωρών (G7).

Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον κλιμακωτά μέτρα και κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας επιφυλασσόμενος πιθανώς να χρησιμοποιήσει τα πιο δυνατά «χαρτιά» κατά την εξέλιξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Πιθανή φαίνεται επίσης η ανακοίνωση ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία πέρα από την πολιτική συμπαράσταση.

Πριν το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου προηγήθηκαν αντιδράσεις από δεκάδες Δυτικούς ηγέτες και υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα