ΑΘΗΝΑ
23:19
|
01.05.2024
Για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, το πρωί της Πέμπτης στο Mega, διαβεβαιώνοντας πως έχουν γίνει οι απαραίτητες προβλέψεις για να μην υπάρξει διαταραχή στην αγορά φυσικού αερίου στη χώρα. 

«Αμφισβητούνται οι βασικές επιλογές που έχει το δικαίωμα να κάνει κάθε χώρα και να οικοδομήσει τις αμυντικές της συμμαχίες»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ρωσία ξανά αμφισβητεί τις βασικές επιλογές εθνικής κυριαρχίας μιας γειτονικής της χώρας. Τώρα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση υπό την έννοια ότι πλέον βάλλεται η ενδοχώρα της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει καν το επιχείρημα για ρωσόφωνους πληθυσμούς. Στην πραγματικότητα αμφισβητούνται οι βασικές επιλογές που έχει το δικαίωμα να κάνει κάθε χώρα και να οικοδομήσει τις αμυντικές της συμμαχίες. Ήταν αναμενόμενο, όλο το προηγούμενο διάστημα που ο Πούτιν διέψευδε ότι πρόκειται να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο, αλλά τελικά όλες οι πληροφορίες επαληθεύονται και επιβεβαιώνονται», είπε ο κ. Βορίδης για την κατάσταση στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία δε θέλει να υπάρχουν ανεξάρτητες κυβερνήσεις στην περιοχή»

«Η Ρωσία στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις όσο χρειάζεται, ώστε να εξασφαλιστεί ο στρατηγικός στόχος της, το να μην υπάρχει ΝΑΤΟ στην περιοχή και να μην υπάρχουν ανεξάρτητες κυβερνήσεις που να μπορούν να προσεγγίσουν προς την ΕΕ, τη Δύση και το ΝΑΤΟ», συνέχισε.

Στενά συνδεδεμένη η Θάνου με Παπαγγελόπουλο και Τσίπρα

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκει και στον πολιτικό σάλο που έχει ξεσπάσει μετά το ηχητικό ντοκουμέντο Βγενόπουλου για τη Βασιλική Θάνου.

«Η συζήτηση το 2016 είχε απασχολήσει το κοινοβούλιο. Υπήρξε αυτή η μήνυση Βγενόπουλου που αρχειοθετήθηκε με ταχύ τρόπο, μέσα σε πέντε μέρες. Ανακύπτει ως ανάγκη να εξεταστεί το νέο αποδεικτικό υλικό και να γίνει επαναξιολόγηση της υπόθεσης. Η κ. Θάνου σε συνέντευξή της αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με την επιχειρηματία. Εγώ δεν μπορώ να μην το αθροίσω όλο αυτό σε αυτά που αυτό το χρονικό διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Τη στάση Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, την υπόθεση Μιωνή, και τώρα αυτό, μια πίεση προς έναν κατηγορούμενο, έναν άνθρωπο που είχε εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, να καταβληθούν ποσά με τη σχέση Θάνου. Το σημαντικό σε αυτές τις υποθέσεις είναι ότι ένας άνθρωπος φαίνεται να εμπλέκεται σε αυτό, και η κ. Θάνου δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος, υπήρξε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μετά τις καταγγελίες είχε γίνει σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού. Είναι στενά συνδεδεμένη και με τον κ. Παπαγγελόπουλο και με τον κ. Τσίπρα», σχολίασε ο κ. Βορίδης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα