ΑΘΗΝΑ
18:25
|
17.05.2024
Τον καλούν να χρησιμοποιήσει «όλες τις επιλογές για να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και να αποκλιμακωθεί η κατάσταση».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πιέσεις στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ασκούν Ουκρανοί βουλευτές ζητώντας του να διαπραγματευτεί αμέσως με την Ρωσία ώστε να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στη χώρα και εξελιχθεί «σε πραγματική καταστροφή».

Μεταξύ των βουλευτών που πιέζουν για διαπραγμάτευση είναι μία ομάδα επτά βουλευτών με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που είναι ένα από τα ηγετικά στελέχη του λεγόμενου «Μπλοκ Αντιπολίτευσης», Βαντίμ Νοβίνσκι.

Σε σχετική επιστολή που απέστειλαν στον Ουκρανό πρόεδροι οι βουλευτές σημειώνουν ότι «εκατομμύρια πολίτες πασχίζουν για μία ειρηνική ζωή» και γι’ αυτό τον καλούν να χρησιμοποιήσει «όλες τις επιλογές για να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές και να αποκλιμακωθεί η κατάσταση».

Του ζητούν επίσης να καταλήξει σε συμφωνία με τη Ρωσία για ανάσχεση της αιματοχυσίας. Καλούν επίσης τους συναδέλφους τους στην ουκρανική βουλή να συγκροτήσουν μία αντιπροσωπεία που θα πραγματοποιήσει «στρατηγικές διαβουλεύσεις» με τη ρωσική Δούμα. Εκφράζουν επίσης την πεποίθηση πως είναι εφικτός «ένας νέος συμβιβασμός» και πως θα πρέπει να διερευνηθεί και η παραμικρή διπλωματική λύση έστω «και εάν έχει 1% επιτυχία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διεθνές Δικαστήριο Χάγης: Οργή ακτιβίστριας στην απολογία του Ισραήλ-«Είστε ψεύτες»

Με κλείσιμο της πόρτας στην Ε.Ε. απειλεί τα Σκόπια ο Μητσοτάκης

Μπλόκο της Ε.Ε. σε άλλα τέσσερα ΜΜΕ για «φιλορωσική προπαγάνδα»

Ρωσία: Δεν επιδιώκουμε την κατάληψη του Χάρκοβου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα