ΑΘΗΝΑ
03:23
|
25.04.2024
Καταδικάζεται η ρωσική επίθεση, εκφράζεται λύπη για τα θύματα και αποφασίστηκαν νέες κυρώσεις έναντι της Μόσχας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην έντονη καταδίκη της ρωσικής «στρατιωτικής επίθεσης» κατά της Ουκρανίας  προχώρησαν απόψε οι ηγέτες της ΕΕ σε έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες απαιτώντας την άμεση ανάσχεση όλων των στρατιωτικών ενεργειών και την άνευ όρων αποχώρηση όλων των δυνάμεων και του στρατιωτικού εξοπλισμού από «όλο το ουκρανικό έδαφος».

Σύμφωνα με αντίγραφο της απόφασης που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Τουίτερ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Ρωσία καλείται επιπλέον να «σεβαστεί πλήρως» την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, και την ανεξαρτησία της «εντός των διεθνών αναγνωρισμένων της συνόρων».

Εκφράζεται η λύπη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την «τραγική απώλεια ζωών και δεινών» που προκλήθηκαν από την ρωσική επίθεση και η αλληλεγγύη στους αμάχους.

Καταδικάζει την ανάμειξη της Λευκορωσίας σε επιχειρήσεις κατά της Ουκρανίας καλώντας την να απόσχει από περαιτέρω ενέργειες.

Επιπλέον το Συμβούλιο αποφάσισε νέα περιοριστικά μέτρα και κυρώσεις που θα οδηγήσουν «σε μαζικές και αυστηρές συνέπειες έναντι της Ρωσίας για τις πράξεις της, σε στενή συνεργασία με τους εταίρους και τους συμμάχους της ΕΕ, όπως κυρώσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, στην Ενέργεια, στις μεταφορές, στις εξαγωγτές και σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα