ΑΘΗΝΑ
14:42
|
17.05.2024
Η ρωσική πλευρά κλήθηκε να προχωρήσει στον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά από σύσκεψη της Ειδικής Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων που πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε πως ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης προέβη στο (δεύτερο από χτες) διάβημα έναντι του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ.

Σε γραπτή δήλωσή του ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε πως η ρωσική πλευρά κλήθηκε να προχωρήσει στον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών, οι οποίες, εκτός των άλλων, «θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των αμάχων πολιτών, μεταξύ των οποίων και της Ελληνικής ομογένειας».

Σχέδιο απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών

Αναφερόμενος στη σύσκεψη της Ειδικής Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων στο υπουργείο Εξωτερικών εξήγησε ότι εξετάστηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, που βρίσκονται στην Ουκρανία, καθώς και της πολυπληθούς ελληνικής ομογένειας.

Είπε πως έχει εκπονηθεί σχέδιο «εκκένωσης» Ελλήνων πολιτών, καθώς επίσης και των κατόχων του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς. Κάλεσε έτσι τους Έλληνες που παραμένουν ακόμη στην Ουκρανία να είναι σε διαρκή επαφή με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές μας και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Διαβεβαίωσε επίσης πως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμπαρασταθεί στους Έλληνες και στους ομογενείς που βρίσκονται εκεί μεταξύ άλλων και μέσω της ενεργοποίησης στο ΥΠΕΞ μίας ειδικής μονάδας για την παροχή βοήθειας τόσο στους Έλληνες πολίτες, όσο και στους συγγενείς τους.

Ο Νίκος Δένδιας τέλος ανακοίνωσε πως σήμερα είχε μεταξύ άλλων τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και πως αύριο, Παρασκευή, θα έχει ανάλογα επικοινωνία με τους πρέσβεις της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αθήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Αριστερά: Παράγοντας αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια ο Μητσοτάκης

Ενισχύσεις στη Νέα Καληδονία λόγω των ταραχών-Ανάμειξη του Μπακού «βλέπει» το Παρίσι

Μητσοτάκης: Κλειστός ο δρόμος της Β. Μακεδονίας προς την Ε.Ε. αν δεν σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα