ΑΘΗΝΑ
13:12
|
02.05.2024
Ο Μακρόν διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Γαλλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, τηλεφώνησε σήμερα (Πέμπτη, 24/2) το πρωί στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στο περιθώριο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι περιέγραψε την κατάσταση και ζήτησε παρεμβάσεις για να στηρίξει την Ουκρανία και ζήτησε από την Ευρώπη να είναι ενωμένη, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Ηλύσια Πεδία. Ο Μακρόν τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της Γαλλίας.

«Στον ουκρανικό λαό, στον Πρόεδρο Ζελένσκι, απόψε, επαναλαμβάνω την υποστήριξή μας, την προσήλωσή μας στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Σε οικονομικά και χρηματοοικονομικά θέματα, όσον αφορά τον αμυντικό εξοπλισμό, η Γαλλία θα συνεχίσει να παρέχει την υποστήριξή της», αναφέρει σε ανάρτησή του ο επίσημος λογαριασμός του Γάλλου προέδρου στο Twitter.

Ο Γάλλος πρόεδρος συγκάλεσε ειδική συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας και Ασφαλείας σήμερα το πρωί στις 9 το πρωί.

Γάλλοι βουλευτές ζητούν να κλείσει το γαλλικό RT

«Η γαλλική ρυθμιστική αρχή οπτικοακουστικών μέσων Arcom πρέπει να αναστείλει αμέσως τη μετάδοση του Russia Today που είναι η επίσημη μηχανή προπαγάνδας του ρωσικού καθεστώτος στη Γαλλία», έγραψε στο Twitter ο Λοράν Λαφόν, κεντροδεξιός γερουσιαστής που είναι πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού της Γερουσίας.

Την πρόταση Λαφόν φαίνεται να στηρίζουν αρκετοί ακόμη βουλευτές και γερουσιαστές προερχόμενοι από τον χώρο της Δεξιάς, ανάμεσά τους και η πρώην ευρωβουλευτής, Κονστάνς Λε Γκριπ.

Με πληροφορίες από το Politico

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Στο Διεθνές Δικαστήριο και η Τουρκία κατά του Ισραήλ

Πεσκόφ: Καμιά ειρήνη με τους όρους του Ζελένσκι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα