ΑΘΗΝΑ
15:16
|
06.05.2024
Το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι στις αγορές της Ασίας. Βαρύ το κλίμα στα Χρηματιστήρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι στις ασιατικές αγορές λίγη ώρα μετά την έναρξη της «στρατιωτικής επιχείρησης» στην ανατολική Ουκρανία με εντολή του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού σημείωσαν άνοδο 3,5% στα 95,21 δολάρια το βαρέλι στην Ασία . Με άλμα 4% η τιμή του αργού τύπου μπρεντ έφτασε για πρώτη φορά από το 2014 στα 100 δολάρια το βαρέλι. 

Στο μεταξύ, ο χρυσός σημείωσε άνοδο 1,06% και διαπραγματεύεται στα 1.927,74 δολάρια. 

Τα ταμπλό των Χρηματιστηρίων στην Ασία βρίσκονται σε συναγερμό. Στις 06:50 ώρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 υποχωρεί 2,35% και στο Χονγκ Κονγκ ο Hang καταγράφει απώλειες της τάξης του 3,5%. Απώλειες 3,13% παρουσιάζει ο BSE Sensex στο Χρηματιστήριο της Βομβάης. Βαρύτατο το κλίμα και στο Σίντνεϊ με τον δείκτη ASP/ASX 200 να υποχωρεί 3,2%. 

Πιο συγκρατημένες οι ρευστοποιήσεις στη Σανγκάη, όπου ο Σύνθετος Δείκτης καταγράφει πτώση 0,8%. Στο -1,37% ο βασικός δείκτης στην αγορά του Σένζεν. 

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας καταγράφει απώλειες άνω  του 3%. Τα futures ευρωπαικών και αμερικανικών μετοχών δείχνουν ότι οι δείκτες τόσο στη Γηραιά Ήπειρο όσο και στις ΗΠΑ θα δεχθούν επίσης σφυροκόπημα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοδος στο 3,9% η ανεργία στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα