ΑΘΗΝΑ
07:48
|
19.04.2024
Τηλεφωνική επικοινωνία Βαρθολομαίου – Επιφάνιου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Συγκλονισμένος» από την επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο έδαφος της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα τα ξημερώματα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Προκαθήμενο της σχισματικής Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιο, που χθες βγήκε αγκαλιά με φωτογραφία του συνεργάτη των ναζί, Στεπάν Μπαντέρα, χαρακτηρίζοντας τον «πατέρα» της Ουκρανίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του «γι’ αυτή την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας, καθώς και τη συμπαράστασή του στον αγωνιζόμενο υπέρ βωμών και εστιών ουκρανικό λαό και στις οικογένειες των αθώων θυμάτων».

Καταδίκασε, επίσης, την «απρόκλητη αυτή επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους της Ευρώπης, ως και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την ωμή βία εναντίον των συνανθρώπων μας και πρωτίστως εναντίον των αμάχων». Διευκρίνισε, επίσης πως προσεύχεται ο Θεός «της αγάπης και της ειρήνης να φωτίσει την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ώστε να κατανοήσει τις τραγικές επιπτώσεις των αποφάσεων και των ενεργειών της, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν έναυσμα ακόμη και για μια παγκόσμια πολεμική σύρραξη».

Ελπιδοφόρος: Οι καρδιές μας είναι βαριές

Μήνυμα υποστήριξης και συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό απέστειλε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος., ο οποίος προσωποποιούσε πάντως στο πρόσωπο του Πούτιν τον εχθρό, και όχι στη Ρωσία, που περιλαμβάνει και το Πατριαρχείο Μόσχας.

«Οι καρδιές μας είναι βαριές, σημειώνει, και οι σκέψεις μας είναι στις αδελφές και στους αδελφούς στην Ουκρανία που υφίστανται τη βάναυση εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν. Προσευχόμαστε για την ασφάλειά τους και για τη δύναμή τους. Προσευχόμαστε, συνεχίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, να τελειώσει άμεσα αυτός ο πόλεμος και να επικρατήσει η λογική, καθώς ο λαός της Ουκρανίας δεν πρέπει να υποφέρει άλλο», έγραψε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα