ΑΘΗΝΑ
12:55
|
25.04.2024
Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας έκανε λόγο για «σημείο καμπής στην ευρωπαϊκή ιστορία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, καταδίκασε τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντας τη ρωσική επιθετικότητα «σημείο καμπής  στην ευρωπαϊκή ιστορία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Στις δηλώσεις της στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, η κ. Μέρκελ πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτή την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο. Οι σκέψεις και η αλληλεγγύη μου είναι με τον ουκρανικό λαό και την κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελέσνκι αυτές τις φρικτές ώρες και ημέρες».

Η πρώην Καγκελάριος εξέφρασε την «πλήρη στήριξή της» στις προσπάθειες που καταβάλλουν η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΗΕ και η G7 για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ ήταν καγκελάριος της Γερμανίας το 2014 όταν η Ρωσία προσάρτησε την ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας. Τότε είχε τονίσει ότι είναι σημαντικό να διατηρηθεί ανοικτός ένας δίαυλος επικοινωνίας με τη Μόσχα. Ωστόσο τώρα χαρακτηρίζει την κατάσταση διαφορετική, διότι η επίθεση έχει στόχο όλη την Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Μελόνι: Η πτώση του φασισμού έθεσε τις βάσεις για την επιστροφή της δημοκρατίας

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ: Προκλητικό να μας κουνάει το δάκτυλο για σχέσεις με την Ακροδεξιά

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα