ΑΘΗΝΑ
05:20
|
17.05.2024
Ευχαριστίες της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίες στον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, που δέχθηκε να φιλοξενήσει τον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ 2022 θα διεξαχθεί στο Παρίσι και όχι στην Αγία Πετρούπολη μετά τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, UEFA. Ο τελικός της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας στις 28 Μαΐου.

Μετά τη σημερινή της συνεδρίαση η UEFA επιβεβαίωσε ότι η ποδοσφαιρική αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί στο γήπεδο Gazprom Arena, αλλά στο Παρίσι στο Stade de France.

Μάλιστα, η UEFA ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για την «προσωπική του στήριξη και δέσμευση να φιλοξενήσει τον κορυφαίο τελικό στη χώρα του σε μια περίοδο κρίσης χωρίς προηγούμενο».

«Μετά την εξέλιξη της κατάστασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες, ο πρόεδρος της UEFA αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 10:00 CET, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση και να λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Σημειώνεται ότι η UEFA δέχεται επίσης αυξανόμενη πίεση να εγκαταλείψει τη συμφωνία χορηγίας ύψους 33 εκατομμυρίων λιρών ανά σεζόν, με τον πλειοψηφικό ρωσικό πάροχο ενέργειας Gazprom, ο οποίος επίσης χορηγεί τους τελικούς του UEFA Nations League και των τελικών των διασυλλογικών Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

Μίτσκοσκι: «Μακεδονία είναι το όνομα της χώρας, αν δεν αρέσει στην Ελλάδα να πάει στη Χάγη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα