ΑΘΗΝΑ
07:27
|
18.05.2024
Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία, μεταξύ άλλων, για την άμεση κινητοποίηση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι κήρυξε απόψε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσει να αντιμετωπισθεί, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, η ουκρανική κρίση.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία για την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την στήριξη του ουκρανικού λαού.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία αποφασίστηκε η κήρυξη τρίμηνης κατάστασης έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή του ιταλικού κράτους στην υιοθέτηση όλων των πρωτοβουλιών πολιτικής προστασίας και επειγουσών παρεμβάσεων για την υποστήριξη επιχειρήσεων διάσωσης και βοήθειας στο ενδεχομένως στο εξωτερικό.

Η Ιταλία, όπως τόνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, συνολικά θα διαθέσει 110 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό. Παράλληλα, πρόκειται να διατεθούν 174,4 εκατομμύρια ευρώ για την αύξηση της ιταλικής στρατιωτικής παρουσίας εντός του ΝΑΤΟ. Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, τέλος, θα δαπανήσει άμεσα 11 εκατομμύρια ευρώ για περαιτέρω προστασία των πρεσβειών και μορφωτικών ινστιτούτων της χώρας στο εξωτερικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα