ΑΘΗΝΑ
21:15
|
12.05.2024
Ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή του υπολοίπου των δανείων της Ελλάδας από το ΔΝΤ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σαν ένα σημαντικό βήμα της ισχυροποίησης και της αυτοπεποίθησής της χαρακτήρισε απόψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρας την απόφαση του ΔΝΤ να ξεκινήσει τη διαδικασία αποπληρωμής του δανείου, έπειτα από απόφαση των ομολόγων του στην ευρωζώνη.

Όπως διευκρίνισε οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή του υπολοίπου των δανείων της Ελλάδας από το ΔΝΤ  και την πρόωρη εξόφληση μέρους των διμερών δανείων της Ελλάδας με κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ότι  οι «πολλαπλά επωφελείς για τη χώρα μας πρωτοβουλίες» δρομολογήθηκαν κατόπιν επίσημου αιτήματος του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομικών, στις 6 Δεκεμβρίου 2021 αφού προηγουμένως καταβλήθηκαν μεθοδικές και σνεπείς προσπάθειες σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς και εταίρους.

Σε σχετική δήλωσή του ο Χρήστος Σταϊκούρας κατέληξε ότι με αυτή, την τρίτη, προεξόφληση του ΔΝΤ, η Ελλάδα αποπληρώνει, δύο χρόνια πριν από τη λήξη της, το σύνολο της οφειλής της προς το Ταμείο, συνολικού ύψους 8,2 δισ. ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Προς έγκριση το νομοσχέδιο για «ξένους πράκτορες» παρά τις αντιδράσεις

Και όμως, έχουμε δύναμη μεγαλύτερη από όση νομίζουμε

ΣΥΡΙΖΑ: «Ψέματα από τον πρωθυπουργό για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

Πρόκληση από τη νέα Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας – Απάντηση από το ΥΠΕΞ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα