ΑΘΗΝΑ
00:29
|
04.05.2024
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο οι δύο Πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για το Ντονμπάς, την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και βρήκαν κοινό έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν, Σαβκάτ Μιρζιγιάγιεφ, δήλωσε ότι κατανοεί την απόφαση του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να προχωρήσει σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» για την προστασία του Ντονμπάς. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου μετά την επικοινωνία των ηγετών Ρωσίας-Ουζμπεκιστάν μ’ αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις σχετικά με την κατάσταση μετά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία των πολιτών του Ντονμπάς καθώς και την εφαρμογή της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας», επισημαίνει το Κρεμλίνο και διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος Μιρζιγιάγιεφ διάκειται φιλικά απέναντι στις ενέργειες της ρωσικής πλευράς.

Στο μεταξύ σήμερα και ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Ιρακλί Γκαριμπασβίλι, ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να συνταχθεί με τη Δύση στην «εκστρατεία» επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της κρίσης με την Ουκρανία. Ο Γεωργιανός πρωθυπουργός τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί τα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας του.

Πηγή: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα