ΑΘΗΝΑ
10:40
|
05.05.2024
Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία της στο Μινσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία της στο Μινσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όπως γνωρίζετε, σήμερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να συζητήσει το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας. Αρχικά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι σκοπός της επιχείρησης ήταν να βοηθήσει μεταξύ άλλων μέσω στην αποστρατικοποίηση και της αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας Και αυτό, στην πραγματικότητα, είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ουδετερότητας του καθεστώτος», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Πεσκόφ, μια τέτοια αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών αλλά και της ίδιας της ρωσικής Προεδρίας, ενώ το Μινσκ προτείνεται ως ουδέτερο έδαφος διεξαγωγής των συνομιλιών, σε λογική συνέχειας των προηγούμενων συμφωνιών.

Επανέλαβε δε όσα δήλωσε χθες ο Ρώσος πρόεδρος, πως τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας, αλλά μόνο την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Συντηρητικοί της Βρετανίας υπέστησαν συντριβή στις τοπικές εκλογές, καθώς οι Εργατικοί κερδίζουν έδαφος

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Έφτασε η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στο Νίγηρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα