ΑΘΗΝΑ
12:26
|
01.07.2024
Χαρακτήρισε την ουκρανική κυβέρνηση «συμμορία τοξικομανών και νεοναζιστών» που κρατούν τον λαό τους «όμηρο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έμμεση πλην σαφή παρότρυνση προς τον ουκρανικό στρατό να κάνει πραξικόπημα ώστε να αναλάβει την τύχη της χώρας στα χέρια του παραμερίζοντας από την εξουσία τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελίνσκι απηύθυνε σήμερα το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος.

Στη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ο Πούτιν κάλεσε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «να πάρουν την εξουσία» και να διαπραγματευτούν την ειρήνη με τη Μόσχα. Κατηγόρησε την ουκρανική κυβέρνηση και τους νεοναζιστές υποστηρικτές της πως χρησιμοποιούν τους πολίτες σαν «ανθρώπινες ασπίδες» απέναντι στην στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κάλεσε έτσι τον ουκρανικό στρατό να μην επιτρέψει στην κυβέρνησή τους να χρησιμοποιεί «τα παιδιά τους, τις συζύγους και τους αγαπημένους τους σαν ανθρώπινες ασπίδες» επιμένοντας πως το Κίεβο χρησιμοποιεί αυτές τις μεθόδους απέναντι στην στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας.

Σε μία προσπάθεια να υπονομεύσει τα όποια ίχνη αξιοπιστίας της κυβέρνησης του προέδρου Ζελένσκι υποστήριξε πως πρόκειται για μία «συμμορία τοξικομανών και νεοναζιστών» που έχουν βρει καταφύγιο στο Κίεβο και κρατούν τον λαό τους «όμηρο».

Ανακοίνωσε πως η έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου δεν ήταν παρά η μόνη επιλογή που του απέμεινε για να υπερασπιστεί τον λαό του Ντονμπάς από επικείμενη επίθεση, διαβεβαιώνοντας πως ο σκοπός της επιχείρησης είναι η «αποστρατιωτικοποίηση» και η «αποναζιστικοποίηση».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που υποστήριξε πως στην Ουκρανία βάλλονται μόνο στρατιωτικοί στόχοι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πύρινο… υπουργικό συμβούλιο: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, επανέλαβε ο Μητσοτάκης

ΠΑΣΟΚ: Πέμπτος υποψήφιος ο Μιχάλης Κατρίνης

Η Μιλένα Αποστολάκη μπαίνει στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Μπακογιάννης ζητά παραίτηση Δούκα: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα