ΑΘΗΝΑ
09:44
|
25.04.2024
Σύμφωνα με τους FT, η απόφαση ελήφθη από τις Βρυξέλλες και εντάσσεται στο τρίτο κύμα κυρώσεων της Ένωσης προς τη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των κυρώσεων της Ε.Ε. στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η απόφαση ελήφθη από τις Βρυξέλλες και εντάσσεται στο τρίτο κύμα κυρώσεων της Ένωσης προς τη Ρωσία που θα εντός ολίγου και αφορά μέτρα κατά τραπεζών και σημαντικών βιομηχανιών της Ρωσίας. 

Το δημοσίευμα σημειώνει πως οι κυρώσεις προς τον Πούτιν και τον Λαβρόφ δεν θα αφορούν την απαγόρευση ταξιδιών τους σε χώρες της Ε.Ε., με αξιωματούχο των Βρυξελλών να αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο η Ένωση θέλει να στείλει μήνυμα ότι διατηρεί ανοιχτό τον διπλωματικό διάλογο με τη Μόσχα.

Στέλεχος της Κομισιόν ανέφερε στο Reuters ότι οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στοχεύσουν «πολλούς ακόμη» ολιγάρχες.

Η τρίτη σειρά κυρώσεων θα πλήξει περαιτέρω τον χρηματοπιστωτικό και τον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, δήλωσε η πηγή, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σε ερώτηση αν οι εισαγωγές άνθρακα που κάνει η περιοχή του Ντονμπάς από την Πολωνία θα σταματήσουν, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το θέμα ετέθη από τις βαλτικές χώρες κατά τις συνομιλίες των 27την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής.

Με πληροφορίες από Reuters, Financial Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα