ΑΘΗΝΑ
05:10
|
05.05.2024
Το άμεσο κλείσιμο του συστήματος Swift για τη Ρωσία ζητά μεταξύ άλλων ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Αθήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το άμεσο κλείσιμο του συστήματος Swift για τη Ρωσία, την επιβολή εμπάργκο (αγαθών και υπηρεσιών) και το πάγωμα των λογαριασμών όσων εμπλέκονται στην εμπόλεμη κατάσταση, ζήτησε ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Αθήνα.

Ο κ. Σεργκέι Σουτένκο μιλώντας προς τους Έλληνες δημοσιογράφους είπε ακόμη ότι η Ρωσία διεξάγει  μαζί με ένα πόλεμο με όπλα, ένα διαρκή πόλεμο παραπληροφόρησης και ως παράδειγμα έφερε τις πληροφορίες ότι έφυγε από την Ουκρανία ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ή ότι η χώρα του επιθυμεί τη συνθηκολόγηση με τις ρωσικές δυνάμεις.

Για τον πρόεδρο Ζελένσκι είπε ότι παραμένει στο Κιέβο και ότι μάλιστα μόλις πριν λίγες ώρες απηύθυνε στον Γερμανό Καγκελάριο επιστολή στην οποία του παρουσίαζε την κατάσταση στην Ουκρανία. Ο Ουκρανός πρέσβης αναφέρθηκε στο αξιόμαχο των ουκρανικών δυνάμεων και ότι το «μαχητικό πνεύμα» των Ουκρανών πολεμιστών είναι υψηλό. Προς την κατεύθυνση αυτή επικαλέστηκε το συμβάν στο Φιδονήσι που έχει γίνει viral η συνομιλία των στρατιωτικών με το ρωσικό πλοίο.

Τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, ο κ. Σουτένκο τον χαρακτήρισε ως πόλεμο κατά της Ευρώπης και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αμύνονται τόσο για τη χώρα τους, όσο και για την Ευρώπη. Για το λόγο αυτό κάλεσε την Ευρώπη και τους διεθνείς συμμάχους της Ουκρανίας να στηρίξουν την χώρα του. Όπως ανέφερε, σίγουρα δεν μπορεί να υπάρξει νατοϊκός στρατός στην Ουκρανία, αλλά μπορούν να υπάρξουν πολιτικά μέτρα.

Ειδικότερα ο Ουκρανός πρέσβης ζήτησε:

  • την άμεση αποσύνδεση της Ρωσίας από το  Swift.
  • την εισαγωγή του οικονομικού αποκλεισμού.
  • το άμεσο πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών Ρώσων ιδιωτών όσο και επιχειρηματικών οντοτήτων
  • τον αποκλεισμό όλων των ρωσικών συμφερόντων στις χώρες της  Ευρώπης το συντομότερο δυνατό
  • την παροχή  βοήθειας στην Ουκρανία με όλα τα δυνατά μέσα.

Αναφορικά με το τελευταίο ο κ. Σουτένκο ζήτησε τη στήριξη της Ουκρανίας με καύσιμα, ενεργειακά προϊόντα, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα