ΑΘΗΝΑ
06:35
|
17.05.2024
«Δεν είναι νεκρός ο αγωγός... Απλώς «πάγωσε». Αλλά ποιος θα υποφέρει; Η Ρωσία θα βρει πελάτες για το φυσικό της αέριο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ελπίδα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν θα σκοτωθεί στη ρωσική εισβολή αλλά θα παραπεμφθεί «κάποια στιγμή» σε δίκη εξέφρασε απόψε ο Ρώσος μόνιμος αντιπρόσωπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, που στη συνέχεια χαρακτήρισε τον δεύτερο ρωσο-γερμανικό αγωγό Nord Stream 2 … «ωραία κοιμωμένη»!

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Euractiv ο Ρώσος διπλωμάτης ερωτηθείς με ποιες κατηγορίες θα μπορούσε να δικαστεί ο Ουικρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέφυγε να απαντήσει ευθέως. Δήλωσε ωστόσο πως το κατηγορητήριο είναι ένα θέμα που εναπόκειται στις «νέες αρχές» στο Κίεβο να το διευθετήσουν, προεξοφλώντας την πτώση της κυβέρνησης Ζελένσκι.

Διαβεβαίωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν από την Ουκρανία μετά το τέλος της εισβολής υποστηρίζοντας ότι τα εδάφη των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ θα επεκταθούν στο μέγεθος των περιφερειών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Επιπλέον, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι το σχέδιο του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 έχει πεθάνει παρομοιάζοντάς τον με την «ωραία κοιμωμένη», τονίζοντας γελώντας: «Δεν είναι νεκρός. Κανείς δεν είπε πως είναι νεκρός ο αγωγός. Κανείς από την γερμανική κυβέρνηση δεν είπε κάτι τέτοιο. Απλώς «πάγωσε». Αλλά ποιος θα υποφέρει; Η Ρωσία θα βρει πελάτες για το φυσικό της αέριο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Β.Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα