ΑΘΗΝΑ
01:32
|
19.04.2024
Η ανακοίνωση του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν στο Twitter και η ανησυχία τους για τους αμάχους και τους Αφγανούς της Ουκρανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση προς τη Ρωσία και την Ουκρανία απηύθυναν οι Ταλιμπάν καλώντας τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές να «διευθετήσουν με ειρηνικά μέσα την μεταξύ τους κρίση» ξεχνώντας με ποιο τρόπο ανήλθαν οι ίδιοι στην εξουσία στη χώρα τους πριν από μερικούς μήνες.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν στο Twitter οι Ταλιμπάν εκφράζουν την «ανησυχία τους για την πιθανότητα απώλειας αθώων αμάχων». «Υπό τη σφραγίδα Υπουργείο Εξωτερικών του Εμιράτου, η οποία θυμίζει πολύ αντίστοιχες αμερικανικών υπουργείων, οι Ταλιμπάν ζητούν από τη Μόσχα και το Κίεβο να μην εγκαταλείψουν τη διπλωματική οδό. Ζητούν επίσης να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Αφγανών πολιτών που διαμένουν στην Ουκρανία», γράφει η βρετανική Daily Mail.

Οι Ταλιμπάν, ως Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν, δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί από πολλά κράτη. Ωστόσο, στην ανάρτηση που είναι με διαφορά το καλύτερο τρολ της ημέρας λένε: «Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ουκρανία και εκφράζει την ανησυχία του για την πραγματική πιθανότητα να υπάρξουν απώλειες αμάχων. Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν καλεί σε αυτοσυγκράτηση τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές. Όλες οι πλευρές πρέπει να αποφύγουν τις ενέργειες που θα μπορούσαν να εντείνουν τον κύκλο της βίας!».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις περισσότεροι από 1.000 άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 2.000 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Ταλιμπάν για την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν το 2021. Παράλληλα, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι έως και 224.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της ίδιας εκστρατείας.

Τέλος, η ανακοίνωση των Ταλιμπάν κάνει λόγο για την ουδετερότητα της εξωτερικής τους πολιτικής. Πάντως σύμφωνα με το CNN τουλάχιστον 370 Αφγανοί εγκατέλειψαν πέρυσι τη χώρα τους και εγκαταστάθηκαν στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα