ΑΘΗΝΑ
20:32
|
07.05.2024
Η Άγκυρα δηλώνει πρόθυμη να «φιλοξενήσει» τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας-Κίεβου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου προς τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, για τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η Άγκυρα είναι πρόθυμη να «φιλοξενήσει» τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Μόσχας-Κίεβου.

Στο μεταξύ, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή, μετέδωσε ότι η Τουρκία απείχε από την ψηφοφορία για την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Για το θέμα των Στενών του Βοσπόρου ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε χθες:  «Μόνο αν κριθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, τότε θα κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου».

Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους από το Καζακστάν ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι οι αρμόδιοι μελετούν το θέμα μετά το επίσημο αίτημα της Ουκρανίας και τόνισε ότι τα άρθρα είναι αρκετά σαφή και ότι η Τουρκία θα εφαρμόσει τη Σύμβαση του Μοντρέ χωρίς δισταγμό, όπως μέχρι σήμερα. Διευκρίνισε, ωστόσο πως ακόμη και τα Στενά να κλείσουν η Ρωσία έχει δικαίωμα με βάση τη  Συνθήκη του Μοντρέ να ζητήσει την επιστροφή των πλοίων της στη βάση τους.

Πηγή: Reuters, TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα