ΑΘΗΝΑ
00:21
|
02.05.2024
Ο πάροχος δορυφόρων της Αυστραλίας, Foxtel, ενημέρωσε το RT το Σάββατο ότι αναστέλλει τη διανομή του καναλιού στην Αυστραλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πάροχος δορυφόρων της Αυστραλίας, Foxtel, ενημέρωσε το RT το Σάββατο ότι αναστέλλει τη διανομή του καναλιού στην Αυστραλία ως μέρος των υπηρεσιών του «εν όψει της ανησυχίας για την κατάσταση στην Ουκρανία». Στη συνέχεια, ο πάροχος θα «εξετάσει» περαιτέρω τα δικαιώματά του βάσει της συμφωνίας άδειας χρήσης καναλιού, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τυχόν πρόσθετα μέτρα.

Η Foxtel είναι ένας δορυφορικός πάροχος που καλύπτει όλη την επικράτεια της Αυστραλίας και έχει τον δικό της διακομιστή over-the-top (OTT) που επιτρέπει την παροχή υπηρεσιών πολυμέσων στο κοινό απευθείας μέσω του Διαδικτύου. Ο αριθμός των πελατών της ανέρχεται σε περίπου 3,8 εκατομμύρια άτομα.

Την Πέμπτη, η Πολωνία αφαίρεσε το RT, μαζί με ορισμένους άλλους ρωσικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, από τα καλωδιακά και δορυφορικά δίκτυά της καθώς και από τις διαδικτυακές πλατφόρμες.

Ακόμη και πριν από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, το Λονδίνο είχε ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή Ofcom να επανεξετάσει την άδεια λειτουργίας του RT στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατηγορώντας την εταιρεία ότι συμμετείχε σε μια «παγκόσμια εκστρατεία παραπληροφόρησης».

Σε απάντηση, η αναπληρώτρια αρχισυντάκτρια και επικεφαλής επικοινωνίας του RT, Άννα Μπελκίνα, επεσήμανε ότι «η λειτουργική και συντακτική ανεξαρτησία του RT από όλες τις κυβερνήσεις προστατεύεται νομικά από πάντα». Η Ofcom έχει εδώ και πολύ καιρό υποστηρίξει το κανάλι ως κάτοχο άδειας, πρόσθεσε.

Το RT αντιμετωπίζει πιέσεις εδώ και αρκετό καιρό. Η ευρωπαϊκή εταιρεία δορυφορικής τηλεόρασης Eutelsat απέσυρε το γερμανόφωνο κανάλι RT DE του RT λίγο μετά την έναρξη λειτουργίας του τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους υπό την πίεση της γερμανικής περιφερειακής ρυθμιστικής αρχής μέσων ενημέρωσης MABB.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, η κορυφαία ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας τάχθηκε επίσης στο πλευρό του MABB και επικύρωσε την απαγόρευση της εκπομπής του RT DE στη χώρα, επικαλούμενη την απουσία τοπικής άδειας. Το κανάλι είχε προηγουμένως λάβει έγκυρη πανευρωπαϊκή άδεια στη Σερβία, αλλά οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές την κήρυξαν άκυρη. Το RT DE σχεδιάζει τώρα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης στο δικαστήριο.

Ως απάντηση στις «μη φιλικές ενέργειες» κατά του RT DE, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις λειτουργίες του γερμανικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα Deutsche Welle στη Ρωσία.

Πηγή: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Συνάντηση Μπλίνκεν με το βασιλιά της Ιορδανίας για τη Γάζα

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα