ΑΘΗΝΑ
02:24
|
27.07.2024
Ο Πάπας είπε ότι είναι «συντετριμμένος» για την εισβολή στην Ουκρανία στην εβδομαδιαία ομιλία του την Κυριακή στο Βατικανό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πάπας είπε ότι είναι «συντετριμμένος» για την εισβολή στην Ουκρανία στην εβδομαδιαία ομιλία του την Κυριακή στο Βατικανό.

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας είπε: «Ο Θεός είναι με τους ειρηνοποιούς, όχι με αυτούς που χρησιμοποιούν βία», σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters στο Βατικανό.

Με λόγια που έμοιαζαν να έχουν άμεσο στόχο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τους ανθρώπους που «εμπιστεύονται στη διαβολική και διεστραμμένη λογική των όπλων».

Ο Πάπας είπε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τους πρόσφυγες και είπε στους ανθρώπους να «τους καλωσορίσουν», αφού ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι έχουν καταγραφεί ήδη 368.000 πρόσφυγες, οι οποίοι μπορεί να φτάνουν τα 4 εκατομμύρια.

Μιλώντας στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Σάββατο, ο Πάπας εξέφρασε τη «βαθιά του οδύνη για τα τραγικά γεγονότα» σχετικά με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανέφερε το Βατικανό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εκτός νόμου το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου- Έφοδος της αστυνομίας

Άγιο Όρος: Σχεδιάζουν εκκένωση της Μονής Εσφιγμένου;

Ο Πάπας Φραγκίσκος επαναλαμβάνει την έκκλησή του για Ολυμπιακή εκεχειρία

Ομάν: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα