ΑΘΗΝΑ
00:07
|
20.05.2024
«Ο υπουργός Άμυνας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη “επιχείρηση” αντί της λέξης “πόλεμος”», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κίριλ Πετκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο νυν υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας πλήρωσε τη διστακτικότητά του να χαρακτηρίσει πόλεμο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι έχασε το αξίωμά του, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κίριλ Πετκόφ.

Συγκεκριμένα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, δήλωσε ότι θα αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας, Στέφαν Γιάνεφ, μετά από ένα γεγονός που προκάλεσε εκκλήσεις για την άμεση απομάκρυνσή του.

«Ο υπουργός Αμύνης δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη λέξη “επιχείρηση” αντί της λέξης “πόλεμος”. Δεν μπορεί να την αποκαλείς επιχείρηση όταν χιλιάδες στρατιώτες από τη μία και από την άλλη πλευρά έχουν ήδη σκοτωθεί», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Πετκόφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας θα συνεδριάσει εντός της ημέρας για να ψηφίσει για την καθαίρεση του Γιάνεφ και πως θα προχωρήσει στην για νέο υπουργό Άμυνας της χώρας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook το βράδυ της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου, ο Γιάνεφ έγραψε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος είναι το αντικείμενο μιας στοχευμένης επίθεσης που αποσκοπεί στην αντικατάστασή του με κάποιον, ο οποίος θα ήταν περισσότερο ανοιχτός στη λήψη αποφάσεων που εξυπηρετούν τα ξένα συμφέροντα, κάτι το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Βουλγαρίας.

Ο Πετκόφ απέρριψε τη δήλωση του Γιάνεφ λέγοντας ότι κανένας από τους υπουργούς του δεν έχει δικαίωμα «στη δική του εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα μέσω Facebook», ούτε να θεωρεί ότι η παραμονή του στο αξίωμά του είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη σταθερότητα της κυβέρνησης.

Πηγές: The Sofia Globe

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα