ΑΘΗΝΑ
14:28
|
16.04.2024
Νέα συνάντηση του Ιρανού διαπραγματευτή με τον μεσολαβητή της ΕΕ στο πλαίσιο σκληρών παζαριών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εφικτή είδε σήμερα την επίτευξη συμφωνίας στη Βιέννη για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών θέτοντας ως όρο την λήψη «πολιτικής απόφασης» από τις ΗΠΑ προκειμένου να ικανοποιήσουν τα εναπομείναντα αιτήματα του Ιράν.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαίντ Χαντιμπζαντέχ δήλωσε τότε οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις θα μπορούσαν να στεφθούν με επιτυχία εάν επιλυθούν τρία βασικά ζητήματα, στα οποία οι ΗΠΑ και οι χώρες της ΕΕ δεν έχουν ως σήμερα τοποθετηθεί. Ο Χαντιμπζαντέχ δεν τα προσδιόρισε.

Ωστόσο, οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την πρωινή συνάντηση του Ιρανού επικεφαλής διαπραγματευτή στη Βιέννη, Αλί Μπαγερί Κάνι, που βρίσκεται στην αυστριακή πρωτεύουσα από την Κυριακή, με τον ανώτερο διπλωμάτη της ΕΕ που έχει αναλάβει ρόλο μεσολαβητή στις διαπραγματεύσεις, Ενρίκε Μόρα.

I

Δυτικοί διπλωμάτες μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς κατηγόρησαν το Ιράν πως θέτει νέα αιτήματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, όπως είναι η απομάκρυνση των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης από τη μαύρη λίστα «τρομοκρατικών οργανώσεων» των ΗΠΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα