ΑΘΗΝΑ
23:52
|
19.04.2024
Το ρωσικό φυσικό αέριο δεν περιμένει την Ευρώπη. Ούτε στέκεται στα εμπάργκο της. Προωθείται ταχέως στις ακόρεστες αγορές της Κίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπούμερανγκ στον ενεργειακό ανεφοδιασμό της Ευρώπης αναμένεται να γυρίσουν οι δυτικές κυρώσεις σε βάρος ρωσικών κολοσσών Ενέργειας όπως οι εταιρίες Gazprom και Rosneft.

www.epoli.gr/content/data/multimedia/images/new...

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Bloomberg ανακοίνωσε σήμερα πως μπήκε υπογραφή στη σύμβαση σχεδιασμού για τη δημιουργία ενός νέου αγωγού του Soyuz Vostok που θα αποτελεί «επέκταση» των σινο-ρωσικών αγωγών «Ισχύς της Σιβηρίας» 1 και 2 που από ήδη από το 2019 μεταφέρουν το χρόνο δεκάδες εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ικανοποιώντας τις ακόρεστες ενεργειακές ανάγκες της Κίνας.

Ο Αλεξέι Μίλερ πρόσθεσε πως το έργο «περνά στο στάδιο πρακτικής εφαρμογής» σε ό,τι αφορά τη σύνδεση Soyuz Vostok, η οποόια θα επιτρέψει στην Gazprom να προχωρήσει στη διασύνδεση των συστημάτων αγωγών της προς τα δυτικά και τα ανατολικά, προωθώντας φυσικό αέριο προς την Κίνα από κοιτάσματα που σήμερα τροφοδοτούν την Ευρώπη.

Η πρώτη συμφωνία μεταξύ της ρωσικής εταιρίας ενέργειας και της Κίνας για τον αγωγό «Ισχύς της Σιβηρίας» είχε υπογραφή το 2014, (χρονιά προσάρτησης της Χερσονήσου Κριμαίας από τη Ρωσία).Ήταν αξίας 400 δις. δολαρίων με διάρκεια 30 χρόνια.

Gazprom Begins Preparation for Power of Siberia-2 | Pipeline and Gas Journal

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα