ΑΘΗΝΑ
21:17
|
04.05.2024
Η εταιρεία απορρίπτει τα αιτήματα να κλείσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 ως μέρος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η E.ON, ο μεγαλύτερος φορέας εκμετάλλευσης ενεργειακών δικτύων της Ευρώπης, απέρριψε τα αιτήματα να κλείσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1, ως μέρος των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας στην εφημερίδα Rheinische Post, σήμερα Δευτέρα.

Μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να αναστείλει τη διαδικασία αδειοδότησης για  τον αγωγό Nord Stream 2 την περασμένη εβδομάδα, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ζήτησε, το Σάββατο, να κλείσει και ο Nord Stream 1, ο οποίος μεταφέρει ρωσικό αέριο στη Γερμανία από το 2011.

Ο Nord Stream 1, αποτελεί κοινοπραξία της ρωσικής Gazprom, της γερμανικής παραγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου Wintershall DEA, της PEG Infrastruktur E.ON, της Dutch Gasunie και της French Engie.

Η E.ON, η οποία κατέχει μερίδιο 15,5% στον Nord Stream 1, αναφέρει στη δήλωσή της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι το έργο ήταν «εντελώς διαφορετικό» από τον Nord Stream 2» καθώς, όπως υποστηρίζει, πρόκειται για έναν ήδη αδειοδοτημένο και πλήρως λειτουργικό αγωγό, ο οποίος έχει αξιοποιηθεί πλήρως τα τελευταία δύο χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Ρωσία: Η άσκηση Steadfast Defender είναι ένδειξη ότι το NATO ετοιμάζεται για σύγκρουση

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα