ΑΘΗΝΑ
19:44
|
07.05.2024
Πρώτα ανάβει κεριά για τα θύματα στην Ουκρανία ο υποκριτής Μπόρις Τζόνσον και μετά στέλνει και άλλα όπλα...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες ημέρες υποσχέθηκε το απόγευμα Βρετανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο. Αναφερόμενος στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον τόνισε πως ενημέρωσε τον Ουκρανό πρόεδρο για τη στρατιωτική υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου που αποστέλλεται στην Ουκρανία και δεσμεύτηκε να στείλει «περισσότερη μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες».

Ο Τζόνσον είχε καταδικάσει νωρίτερα τις «βάρβαρες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές» εναντίον αμάχων στην Ουκρανία σε μία προσπάθεια να κλιμακώσει το ρόλο του Λονδίνου στην κρίση με στόχο την περαιτέρω προώθηση των βρετανικών γεωπολιτικών συμφερόντων στο φόντο της σύγκρουσης.

Σύμφωνα με τον Βρετανό Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας των ηγετών Βρετανίας-Ουκρανίας αναφέρθηκε πως καταδίκασαν «απερίφραστα τις βάρβαρες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας εναντίον αθώων αμάχων, συμπεριλαμβανομένων παιδιών».

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, 102 άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά. Επιπλέον τραυματίστηκαν τουλάχιστον 304 άλλοι από την έναρξη της εισβολής. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποίησαν πάντως ότι οι πραγματικοί αριθμοί είναι «σημαντικά» υψηλότεροι.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, έχει προγραμματίσει να μεταβεί αργότερα απόψε στην Πολωνία και αύριο στην πρωτεύουσα της Εσθονίας, Ταλίν.

Βρετανικό θράσος για στόχο ανατροπής του Πούτιν

Το πρωί είχε συγκαλέσει υπουργικό του συμβούλιο για να συζητηθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες κατά της Μόσχας, λέγοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε «ένα κολοσσιαίο λάθος» υποτιμώντας τόσο την ουκρανική αντίσταση όσο και τη δυτική ενότητα. Αυτές οι βρετανικές κυρώσεις, οι οποίες στοχεύουν συγκεκριμένα τον Ρώσο πρόεδρο και από σήμερα τη ρωσική κεντρική τράπεζα, «έχουν σχεδιαστεί για να ρίξουν το καθεστώς του Πούτιν» είπε ο Βρετανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτές τις δηλώσεις ο εκπροσωπος, ο οποίος στη συνέχεια φάνηκε να ρίχνει τους τόνους, δήλωσε: «Δεν ψάχνουμε τίποτα όσον αφορά την αλλαγή καθεστώτος. Αυτό που είναι ξεκάθαρο εδώ είναι το πώς θα σταματήσουμε τη Ρωσία».

«Παρεξηγήθηκαν» οι δηλώσεις περί στόχου ανατροπής Πούτιν

Η Ντάουνινγκ Στριτ διευκρίνισε αργότερα ότι οι δηλώσεις του παρεξηγήθηκαν. Αυτές οι δηλώσεις έρχονται μετά από μια σειρά έντονων ανταλλαγών μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου.

Ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε την περασμένη εβδομάδα τον Πούτιν «δικτάτορα».

Σήμερα, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι η διαταγή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει σε συναγερμό τις ρωσικές πυρηνικές δυνάμεις έγινε ως αντίδραση στις δηλώσεις της επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας για πιθανές συγκρούσεις μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Η τελευταία είχε δηλώσει την Κυριακή:

«Αν δεν σταματήσουμε τον Πούτιν στην Ουκρανία, θα δούμε άλλες χώρες να απειλούνται, τα κράτη της Βαλτικής, την Πολωνία, τη Μολδαβία και αυτό μπορεί να καταλήξει σε σύγκρουση με το ΝΑΤΟ».

Ρεσιτάλ υποκρισίας Τζόνσον σε Ορθόδοξο ναό στο Λονδίνο

Σε μία προσπάθεια να δείξει το υποκριτικό ενδιαφέρον του για τις επιπτώσεις της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία ο Βρετανός πρωθυπουργός μετέβη την Κυριακή σε Ουκρανικό ορθόδοξο ναό στο Λονδίνο ανάβοντας κερί για όλους όσοι επηρεάζονται «από τη ρωσική εισβολή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Διπλές εκλογές αύριο στη Βόρεια Μακεδονία

Η SBU ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα