ΑΘΗΝΑ
07:49
|
11.05.2024
Κλειστός ο εναέριος χώρος του Έβρου από αύριο, 1η Μαρτίου έως και τις 28/3, για όλες τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από τον Νομό Έβρου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη βάση ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και δεν είχε γίνει ευρύτερα γνωστή (έπειτα από συνεννόηση με τις ΗΠΑ) απαγορεύει από αύριο, 1η Μαρτίου έως και τις 28 του ίδιου μήνα, όλες τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από τον Νομό Έβρου.

Κατάσταση συναγερμού στα σύνορα του Έβρου - Ελεύθερη Θράκη

Εξαιρούνται μόνον τα αεροσκάφη που έχουν καταθέσει και εξασφαλίσει ειδική άδεια προκειμένου είτε να διέλθουν από τον εναέριο χώρο της περιοχής, είτε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Η απόφαση φαίνεται πως ελήφθη στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), προκειμένου να αποπτραπεί κάθε ενδεχόμενο η Ρωσία ή χώρες που διατηρούν στενότερους δεσμούς με τη αυτήν (συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας) να κάνουν χρήση εναέριων μέσων ώστε να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του αμερικανικού στρατού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα, μαχητική συγκέντρωση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα

Κινητό στρατηγείο για περιοδείες στην ηπειρωτική χώρα φτιάχνει ο Κασσελάκης

Συνελήφθη ο μεγαλύτερος αδελφός της Προέδρου του Περού για διαφθορά

Μονή της Χώρας: Πλήθος κόσμου στην πρώτη προσευχή μετά την μετατροπή σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα